Tässä tehtävässä tutustutaan eri keskustelufoorumeihin. En ole aiemmin keskustellut tällaisissa foorumeissa. Jotenkin tuntuu omituiselta "rupatella" asioista tuntemattomien kanssa tai oikeastaan vaan ilmaista omia mielipiteitä. Mitä minulla olisi sanottavaa johonkin keskusteluun ja miten se otettaisiin vastaan? 

Tutustuin ensin Suomi 24 ohjeisiin; huh miten paljon tekstiä ja sekavasti aseteltu enpä jakasnut alkua pidemmälle lukea. Samoin Wikimediafoundation mutta YouTube:n yhteisösäännöt olivat selkeästi kirjoitettu, niitä oli helppo lukea ja varmasti helppo etsiä tietoa kyseisetä paikasta jos on ongelmia.

Miten aloittaa keskustelu jollakin foorumilla. Otin Suomi24 ja kirkko kuulolla esiin. Aikani plärättyä ja huomattuani että onpa kaikennäköistä kommenttia, miten ihmiset ajattelevat asioista niin negatiivisesti. Päätin etten rekisteröidy  ja kommentoin nimimerkillä. Löysin kohdan jossa keskusteltiin paastosta. ja laitoinkin yhden kommentin sinne.  Keskustelu ei ollut kovin vilkasta ollut siellä mutta katsotaan kommentoiko  kukaan minun jälkeeni. Jään odottamaan...

Iltapäivä koettaa ja minulle on selvinnyt pari asiaa tehtävästä. Oletin että keskusteluforumit ovat paikkoja joissa ihmiset "päivystävät" ja kommentoivat toistensa asioita. Mutta aika nopeasti huomasin että eihän tämä mikään chatti ole.  ihmiset kommentoivat lopulta aika harvakseltaan ellei satu jollekin sellaiselle foorumille joka on päivän polttavin keskustelun aihe. Joten olen käynyt kommentoimassa myös sellaisilla foorumeilla kiun ellit.fi  Siellä olen seurannut ja kommentoinut eri aiheita  kuten puutarhanhoito, kodinhoitoon, askartelu ja käsityöt.

Kivoja pikku vinkkejä tulee löydettyä sieltä ja täältä. Aijan saa kulumaan tässäkin tosi nopesti( niinkuin videoita plärätessä) varsinkin kun ei ole varsinaista aihetta mitä etsisi. En itse katso olevani omalla maallani näissä keskustelufoorumeissa. Tai sitten en löytänyt niin mielenkiintoista asiaa, jota tulisin jatkossa seuraamaan.