Voitteko kuvitella, teen työtäni lasten parissa ja en tykkää yhtään pelata pelejä! Näin se vaan on, joten kävin kyllä kurkkaamassa millainen Raamattupeli on,  mutta se siitä.

Kappeli oli minulle uusi hyvä tuttavuus, kauniit kuvat etusivulla, jotka vauhtuvat toinen toistaan puhuttelempiin kuviin. Videohartaudet, rukoukset, rukousruletti ja paljon muuta, tulen varmasti palaamaan tänne sivustolle.

Olen käynyt ja ollut toteuttamassa live tuomasmessuja ja nyt kävin virtuaalisellaisessa. Ne ovat molemmat puhuttelevia omalla tavallaan ja antavat aikaa mietiskelyyn ja rauhoittumiseen sekä osallistumiseen.

Teksti, joka käsiteli pyhiinvaellusta, pisti minut ajattelemaan omaa työtäni lasten ja perheiden kanssa. Mikä on lapselle tärkeää elämässä? Se on tunne että on turvassa ja on turvallista. Että lapsella on tieto ja ymmärrys, että hän on rakastavassa paikassa, jossa on turvalliset aikuiset ja hyvä olla. Lapselle annetaan leikin ja muun toiminnan ohella  mahdollisuus rauhoittumiseen ja hiljentymiseen ja rentoutumiseen. Joskus se on vaikeaa, koska lapset ovat tottuneet kiireiseen elämänrytmiin ja siihen, että aina on mentävä tai tultava jonnekin tai jostakin. Joskus olemme rakentaneet lasten kanssa majoja, jonne lapsi voi halutessaan mennä rauhoittumaan ja olemaan yksin. Se on mielestäni lapsen rukoushetki. 

Olemme miettineet miten voisimme olla Taidetiistain tiimoilta saatavilla myös sellaisille perheille, joilla ei ole mahdollisuus osallistua konkreettisesti kokoontuvaan toimintaan. Sen pohdinnan tiimoilta olemmekin kokeilleet olemista onlinessä tiettynä aikana viikosta eli keskiviikko iltana ja perjantaina aamupäivällä. Olemme siis facebookissa chat-linjalla tavoitettavissa  niinä aikoina. Olemme valmiit keskustelemaan ihmisten kanssa toimintaan liittyvissä asioissa. Taidetiistain toimintaan kuuluu perheiden yhdessä taiteilun lisäksi myös hartaushetki.  Ajattelemme että meidän pitää mennä sinne missä ihmiset ovat nykyisin, siis nettiin, mutta toistaiseksi yhteudenotot ovat olleet aika vähäisiä. Tosin meidän Taidetiistain kaveriporukkakin on rajallinen. Yritämme kehittää koko ajan toimintaamme, joten jos sinulla on ideoita tähän asiaan niin otamme niitä mielellämme vastaan.

Lupailin että saisimme tehtyä hartausvideon, mutta emme ehdi sitä toteuttaa. Tämä Pääsiäinen sotkee kyllä aikataulua nyt sen verran pahasti. Mutta yritän huomenna tiistaina saada jotain valmista aikaan hartausrintamalla.


Sain tehtyä verkkohartauden, kiitos kuuluu työparilleni Leena O:lle hyvästä atk-tukihenkilönä toimimisesta. Käytin Taidetiistain arkistosta kuvia, joita olemme Leenan kanssa kuvanneet vuosien varrella.  Tein ensin PowerPoint dia esityksen joka vietiin Slideshare:n. Tässä linkki: http://www.slideshare.net/TainaKangas/virsi-1351