Jännityksellä saa aina odottaa seuraavaa tehtävää. Heti keskiviikkona käyn kurkkaamassa mitä meidän pään menoksi on keksitty ja nyt siellä oli videoiden maailmaan tutustuminen. No, annetaan ajatusten muhia ja viikonloppuna sitten palataan niiden ääreen ... Perjantai iltana alkaa mietityttää tehtävät.

Taidan valita videon katselu tehtävän. Edellinen viikkotehtävä vei niin paljon aikaa että valitsen tämän. Yes, saa katsella videoita. En olekaan netistä aiemmin katsellut videoita. Mutta miten se tehdään, no tukijoukot apuun. Ja niin poika äitiään opastamaan. Eimutta YouTubessa hakusana vain kenttään ja nappia painamaan. Onko se niin helppoa, on se.

Mitäs hakusanoja yrittäs,Puuha Pete, Tatu ja Patu, lasten lauluja ei, ei, ei. Kysytäänpä valitulta yleisöltä. Ja sieltähän niitä  tulee  kiinnostuksen kohteita kuten neliveto, maasturi, kitara, pelit, legot. Valitsen neliveto sanalla lytämäni videon tiehöylästä. ATV-Expert Tiehöylä. Tämän luulisi kiinnostavan valittua kohdeyleisöäni, johon kuuluvat poikani ja mies. Mutta mitäs sanalla neulahuovutus löytyisi oooh... olen häkeltynyt. Miksi en aiemmin ole tämmöistä väylää löytänyt??? Entä punonta- sanalla, tai virkkaus, tai neulonta? Tää on taivas. Ja niin vierähti tunti jos toinenkin katsellen videoita.

Mutta sitten koittaa sunnuntai- ilta, laitan uunipuuron uuniin, perhe koottu yhteen ja laskuri laitettu päälle. Tuolit asettelin läppärin eteen puolikaareen ja valittu video pyörimään.  

Seuraavanlaisia kommentteja tuli: Ollaan katsottu ennekin videoita netistä, onko tämä mainos, hyvin kuvattu eri kuvakulmista, tosi hyvä kuva, liian pitkä, kiinnostus heräsi, herätti mielenkiinnon missä noita valmistetaan ja myydään? hinta?

Yleiseti videoista oltiin seuraavaa mieltä: laatu vaihtelee paljon, jotkut ovat tehty taidokkaasti kun taas toiset ovat huonosti tehtyjä. Hyvä väylä mainostaa omaa tuotetta ja erittäin helppo laittaa oma video esille.

Jälkikäteen ajateltuna valittu video oli minusta aika tylsä ja mainosmainen. Tosin minua ei kauheasti kiinnosta mönkijät eikä tiehöylät, mutta ajattelin valita sellaisen videon mistä katsojat mahdollisesti pitävät ja siinä onnistuin aika hyvin. Olen erittäin iloinen, että löysin käsitöihin liittyviä videoita valtavasti niistä tulee olemaan hyötyä minulle jatkossa töihin liittyvissä asioissa että harrastuksiin liittyen.

Sitten laskurin pariin. Se ilmoittaa että tehtävän tekemisen aikana 602 tuntia ladattu videita ja 25 900 000 katsottuja videoita. 

-Hei, ottiko kukaan sen puuron sieltä uunista pois?

Onneksi oli, ja nyt herkuttelemaan uunipuurolla.