Pakko se on uskoa, mutta nyt alkaa viimeinen tehtävä. Pitää miettiä miten, kenelle,
lihavoiko, kursivoiko, avain sanoja,  otsikkoa, kappalejakoa,

voi tutustua Anja Alasillan FB:ssä kirjoituskouluun, jos tuntuu ettei hallitse em. asioita tai muutenkin. Kävinkin siellä vilkaisemassa ja huh tuli äikän tunnit mieleen, olihan se asiaa mutta nyt ei kyllä intressit riitä sinne asti. Joten menen eteenpäin näillä tiedoilla ja taidoilla.

Työseurakunnallani ei ole kuvapankkia, saa nähdä onko tämän kurssin jälkeen. Joten työntekijöistä ei ole kuvia mutta sähköpostiosoitteet ja työpuhelinnumerot löytyvät suhteellisen helposti, kirjoitin suhteellisen koska esim allekirjoittanut on lastenohjaaja ja me lastenojaajat olemme yhteisten työalojen listan alla emme siis seurakunnantyöntekijöiden luettelossa, vaikka työpiste on kirkon tiloissa.

Seurakunnan sivuilla julkaistaan uutisia, kuvia ja blogeja ja näistä löytyy jaa- toiminto. Kallaveden seurakunnalla ei ole omaa FB-sivustoa. Joten siinä olisi haastetta jos sen perustaisi ja ylläpitäisi. Olemme työparini kanssa ylläpitäneet Taidetiistain FB-sivuja pari vuotta ja kyllä se työstä käy, joten en lähtisi näillä resursseilla seurakunnan omaa sivustoa pyörittämään. Siinä pitäisi olla isompi tiimi mukana, jotka pitäisivät siitä huolen ja kirjoittelisivat ja päivittäisivät sinne.


Yllättävä tehtävä on seurata jonkun henkilön profiilia kuukausi taaksepäin. Ensin ajattelee etteikai nyt kenenkään profiilia voi mennä tutkimaan tarkemmin. Mutta toisaalta henkilö itse on kirjoittanut ja julkaissut ne muiden nähtäville, joten saahan niitä lukea ja vähän analysoidakin. Siis valitsin sellaisen henkilön joka mahdollisesti päivittäisi ja käyttäisi FB:tä säännöllisesti ja niinpä valitsin Hengellinen elämä verkossa kouluttajan Mikko Huhtasen. Kuopion seurakunnista  Puijolla on aktiivinen FB- profiili joten valitsin sen yhteisöksi.

Mikko on tykännyt humor inteligente, Valamon luostaria ja Marja Heltelä Kallion kirkkoherraksi. Tässä kolmen kärki. Hän on jakanut mm. linkin kallion seurakunnan kautta; Diakonia avustuksia annettiin 7,5 miljoonalla eurolla viime vuonna, ja erilaisia YuoTube videoita mm. Workin mom ja kiinalassa asustavista naismilonääreistä. Puijon seurakuntaa on tykännyt 57 ja se itse on tykännyt mm.Joulukirkko.fi, kirkkopäivät ja Toisenlainen lahja. Jaettuja linkkejä olivat omat tapahtumat pääsiäisen aikana.
 
Mikon päivitykset aiheista verkkokalastus talvella(siis ei sorsastus), Mikon lukeman kirjan lainauksia ja kuusitaimikon harvennus olivat herättäneet kavereiden mielenkiinnon ja niitä oli kommentoitu. Puijolla taas kaverit eivät olleet käyneet kommentoimassa mihinkään kirjoitukseen tai kuvaan tai linkkiin.

Minut houkutteli toisille verkkosivuille videot, joita ajattelin olevan huumoria samoin houkutteli hyvin onnistuneet kuvat. Olen visuaalinen ihminen, joten jos tekstiä on paljon ja ei kuvia laisinkaan, en yleensä lue päivityksiä. Kuvat kerovat paljon ja  tiedon saa kuvista nopeasti ja helposti. Joten jos ei ole kuvia päivityksissä, ne jää helposti huomaamatta.